a home away from home....

Bergen: 6 km
Een pittoresk dorp waar kunst, cultuur en natuur samenkomen. Met in het centrum de Ruïnekerk met daaromheen gezellige terrasjes, restaurants en boetiekjes. Museum Kranenburgh, Het Sterkenhuis, Park Meerwijk. Jaarlijks is in oktober de Kunst10daagse.

Alkmaar: 11 km
Historische stad met een prachtig oud centrum en 400 rijksmonumenten. Funshopstad bij uitstek met gezellige terrasjes, café’s en restaurants. Stedelijk Museum, Biermuseum en Beatlesmuseum. Van april tot september op de vrijdagochtend de wereldberoemde Kaasmarkt.

Broek op Langedijk: 12 km
Gelegen aan het Rijk der duizend Eilanden , met de oudste doorvaarveiling ter wereld.

Schagen: 17 km
Klein gemoedelijk provinciestadje aan de Westfriese Omringdijk. Van eind juni tot begin september de Westfriese Folkore.

Texel: 33 km tot aan de boot naar Texel
Het is het grootste Nederlandse Waddeneiland met gezellige dorpjes en veel natuur. Nationaal park Duinen van Texel, Ecomare.

Medemblik: 33 km
Kleine en oudste stad van West-Friesland. Rustig gelegen aan het IJsselmeer. Moderne haven, een historische binnenstad en gezellige terrassen aan de waterkant. Kasteel Radboud, Bakkerijmuseum, Stroomgemaal.

Hoorn: 34 km
Historische VOC-stad aan het IJsselmeer met tientallen monumenten. Vormt samen met Enkhuizen en Medemblik een historische driehoek. Westfriesmuseum, Museumstoomtrein.

Haarlem: 34 km
Middeleeuwse kerken, imposante architectuur en beroemde musea wisselen elkaar hier af met verscholen hofjes, pittoreske winkelstraten, bijzondere cafés en monumentale pleinen vol gezellige terrassen.

Zaanstad: 35 km
Stad met een mooi contrast tussen oud en nieuw. De Zaanse Schans, Tjaar Peter huisje, stadshart Zaandam, Hembrugterrein.

Enkhuizen: 50 km
Historische VOC-stad aan het IJsselmeer met vele monumenten. Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum, Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum.

Amsterdam: 52 km
De hoofdstad kent 178 nationaliteiten die naast elkaar leven. Het staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen. Een greep uit de vele musea: Met o.a. Madam Tussauds, Van Goghmuseum, Stedelijk Museum, Rijksmuseum,het Anne Frankhuis en Nemo.